Κοπή πίτας συλλόγου

Σε ζεστή ατμόσφαιρα και με την παρουσία των μελών και φίλων του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012 η κοπή της πίτας και η ανταλλαγή ευχών στο εστιατόριο ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟ.
Πριν την συνεστίαση έγινε η παρουσίαση της πολύ συγκροτημένης και επιτυχημένης πρότασης για την ανάπλαση του ΞΕΝΙΑ σε χώρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος από την αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων κ. Άννα Λουμάκη.
Η κ. Λουμάκη αφού έκανε σύντομη αναφορά στο ιστορικό του πολύπαθου κτιρίου και στις κατά καιρούς προτάσεις για την ανάπλαση και την αξιοποίησή του, παρουσίασε σε προβολή power point την προτεινόμενη από την πλειοψηφία των κατοίκων και των φορέων της Σπάρτης μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτιστικών και συνεδριακών δράσεων , μουσειακών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και σε χώρο φιλοξενίας προσωπικοτήτων, σε έναν χώρο δηλαδή που τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η πόλη μας.
Η παρουσίαση έτυχε των συγχαρητηρίων και της μεγάλης αποδοχής όλων των παρευρισκομένων εκ των οποίων πολλοί πρότειναν την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η προηγούμενη σκέψη για την δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο ΞΕΝΙΑ, δεδομένου μάλιστα ότι ένα τέτοιο Κέντρο Υγείας έχει τις προδιαγραφές ενός νοσοκομείου σαν αυτό το οποίο υπάρχει ήδη στην πόλη μας σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από το ΞΕΝΙΑ.
Πολλοί επίσης επεσήμαναν ότι από την στιγμή που το υπάρχον νοσοκομείο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση από πλευράς κάλυψης λειτουργικών αναγκών και στελέχωσης, πώς είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα ακόμα νοσοκομείο σε τόσο μικρή απόσταση πριν βελτιστοποιηθούν οι λειτουργίες του υπάρχοντος νοσοκομείου.
Επίσης άλλοι από τους παρευρισκομένους πρότειναν να μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες από την κλινική Γερουλάκου στο Διοικητήριο και να δημιουργηθεί το κέντρο υγείας στην κλινική Γερουλάκου που είναι κατασκευασμένη για υπηρεσίες υγείας, είναι μισθωμένη από το ελληνικό δημόσιο και διαθέτει την καλύτερη δυνατή χωροθέτηση για τον σκοπό αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα καταστεί δυνατή και η απρόσκοπτη αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ σαν κέντρο πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης.
Τέλος η Πρόεδρος κ. Αν. Κανελλοπούλου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποφάσισε τελικά την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στον Δήμο Σπάρτης και όχι στο Υπουργείο Υγείας, όπως απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος. Έτσι είναι πλέον και πάλι στην διακριτική ευχέρεια του Δήμου Σπάρτης να αποφασίσει τι είδους ανάπτυξη επιθυμεί για το εν λόγω κτίριο και κατ’ επέκταση για την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε επίσης

02/05/2012: Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Σπάρτης

Το Ινστιτούτο Σπάρτης έπειτα από ομόφωνη συμφωνία των μελών του προχωρά στην σύσταση βιοτεχνικού συνεταιρισμού με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού και της ιστορίας της Σπάρτης. Στην συνέχεια παρατίθεται το καταστατικό σύστασης του συνετ…

Διαβάστε περισσότερα